

Edmonton

Albertan

Canadä^{*}



SUNDAY, 4 MARCH

13:00- Pre-Conference Session: 17:30 A Village of Hope

[SEPARATE REGISTRATION REQUIRED]

17:30- Edmonton Opening Reception: Collect 20:00 your registration package early and take the opportunity to sample refreshments and interact with tradeshow exhibitors [HALL A]

17:30 Poster Set-up · 1.5 HRS [HALL B]

MONDAY, 5 MARCH

07:30 Breakfast · 60 min [hall d]

08:30- Opening Plenary

10:00 [HALL D]

10:00 Refreshment Break \cdot 30 min [hall d foyer]

10:30- Theme 1 Plenary

12:00 [HALL D]

12:00 *Lunch* · 60 MIN [HALL D]

12:00 Poster Set-up · 60 min [hall b]

13:00- Parallel Sessions Theme 1

Cities and the Global Agendas: SDGs, Paris Agreement, New Urban Agenda, Sendai Framework and Convention on Biological Diversity [SALON 5]

Embedding Practitioner Evidence into the IPCC Process [salon 6]

iDoc Workshop: Speculating on future energy systems [SALON 8]

Financing Climate Risk at the Citylevel: Promoting dialogue between public and private actors [SALON 9]

Inclusion and Informality [SALON 10]

Co-benefits for Emerging Economies: Practical experiences and policy imperatives [SALON 11]

Application of Multiple Knowledge Systems for Evidenced-Based Decision Making: Opportunities and challenges for ensuring resilient communities [SALON 12]

14:30 Refreshment Break · 15 MIN [SALON LEVEL]

14:45- Parallel Sessions Theme 1 + 2

16:15

Environmental Justice and Urban Climate Change: How can we ensure an equitable future? [SALON 5]

We Are Still In: The political and practical potential of non-state actor collaboration [SALON 6]

Big Data: Understanding risks and resilience in cities [SALON 8]

Delivering Air Quality Health, and Climate Co-Benefits [salon 9]

The Role of City Networks in Supporting Policy-Practionner-Academia Interactions [SALON 10]

Mapping the Greenhouse Gas Data Landscape [SALON 11]

Urban Climate Information to Support Decision Making: From local to global [SALON 12]

16:15 Refreshment Break · 15 min [Hall D FOYER]

16:30- Theme 2 Plenary

18:00 [HALL D]

TUESDAY, 6 MARCH

08:00 Breakfast & Posters · 60 min [hall B]

09:00-Theme 3 Plenary

10:30 [HALL D]

10:30 Refreshment Break \cdot 30 min [salon level]

11:00- Parallel Sessions Theme 2

Research Priorities and Multisectoral
Collaborations Needed to
Support the Most Vulnerable
People in Cities [SALON 10]

Climate Risks and Vulnerabilities in Coastal Communities [salon 6]

Guide for Integrated Urban Weather, Environment and Climate Services (IUWECS): How it can best meet the needs of researchers and stakeholders [SALON 8]

How Data Aggregation Can Support Subnational Actors in Framing Climate Policy [SALON 9]

Human Health Impacts of Climate Change [SALON 5]

Mainstreaming Urban Governance and FEW Systems Towards Climatic Risk Reduction [SALON 11]

Climate Response Actions in Cities: Enabling resilience building [SALON 12]

12:30 Lunch & Posters · 60 MIN [HALL B]

13:30- Parallel Sessions Theme 3

Promise of Green Infrastructure to Combat Climate Change in Cities [1] [SALON 8]

Smart Cities and Their Promise for Addressing Climate Change in Cities [SALON 6]

Interactions of Climate Mitigation and Adaptation in Cities: Synergies and trade-offs [SALON 5]

Transforming the Built Environment: Research and experience [salon 9]

Climate Chance and Equity in the Context of SDGs [SALON 10]

Urban Heat Island Effect and Climate Change in Cities [salon 11]

Climate Change and the End of Consumer Society [SALON 12]

15:00 Refreshment Break · 15 min [Salon Level]

15:15- Parallel Sessions Theme 3 + 4

6:45 Infrastructure Transitions and

Urban Form [salon 5]
Promise of Green Infrastructure

and Nature-Based Solutions to
Combat Climate Change [salon 8]

Energy Systems and Buildings [SALON 6]

Climate Change and SDG interactions in Cities: How much transformation is needed? [SALON 9]

Governing Climate Change in Complex Urban Settings: Resilience through social innovation [SALON 10]

Urban Mobility and Climate Change in Cities [SALON 11]

Strengthening and Accelerating Effective Climate Action in Cities [SALON 12]

16:45 Refreshment Break · 15 min [hall d]

17:00- SSC Led Plenary

18:00 [HALL D]

18:00- Edmonton Gala Reception

20:30 Enjoy excellent food, company and entertainment. This social highlight of the conference will be celebrated in Rogers Place in the heart of downtown and home to Edmonton's National Hockey League Team. [ROGERS PLACE]

· For those attending the conference, this event is included in your registration and bus shuttles will be available.

WEDNESDAY, 7 MARCH

08:00 Breakfast & Posters · 60 min [Hall B]

09:00-Theme 4 Plenary

10:30 [HALL D]

10:30 Refreshment Break · 30 MIN [SALON LEVEL]

11:00- Parallel Sessions Theme 4

12:30 Urban and Rural [salon 5]

Informal Settlements and Economies: Means for transformative climate action [SALON 11]

The Importance of Monitoring and Reporting (M&R) for the Aggregated Impact of Local Climate Action and the Assessment of Covenant of Mayors Initiative [SALON 8]

From Science to Action - Making estimates for multiple benefits of urban climate action accessible for decision makers [SALON 9]

Climate Adaptation Finance: Urban perspectives [SALON 10]

What Does the Transition to a 1.5 °C City Look Like? [SALON 12]

12:30 Lunch & Posters · 60 min [Hall B]

13:30- Parallel Sessions Theme 4

Challenges and Opportunities
for Locking-In Positive Climate
Responses in Cities [SALON 5]

Youth Voices and Climate Change Knowledge: Empowering youth in conversations on climate impact and vulnerabilities [SALON 10]

Initiating Climate Awareness in Urban Planning Practices Through Participatory Action Research [SALON 8]

Climate Change Adaptation in Cities: Insights on actors, institutions and agendas [SALON 9]

Supporting National Determined Contributions (NDCs) Implementation in Urban Areas and Vertical Integration of Climate Actions [SALON 6]

Cities and the Challenge of 1.5 °C: Assessing modes mechanisms and manifestations of coordination in global urban climate governance [SALON 11]

Raising and Steering Finance for Climate Action in Cities [SALON 12] 15:00 Refreshment Break · 30 MIN [SALON LEVEL]

15:30- SSC/OC Led Parallel Sessions

Enhancing Data and Data Infrastructure for Urban Community [SALON 5]

Finance [salon 6]

Future Research Agenda [SALON 8]

Developing Novel Assessment

Frameworks [salon 9]

for Better Information [SALON 10]

Developing Partnership Based Platform

Transforming Cities for 1.5
Degree World [SALON 11]

Climate Change and Informality in Cities [SALON 12]

16:30 Refreshment Break · 30 min [hall d]

17:00- Closing Plenary

18:00 [HALL D]

18:00- Closing Reception

19:30 [HALL D FOYER]

THURSDAY, 8 MARCH

Edmonton Sustainble Site Tours
[AS PER REGISTRATION INSTRUCTIONS]