INTERGOVERNMENTAL PANEL ON Climate change

Task Force on National Greenhouse Gas Inventories (TFI)

IDCC

IPCC Expert Meeting to collect IPCC Inventory Software and IPCC Emission Factor Database (EFDB) users' feedback Bangkok, Thailand, 1 – 3 May 2023

Draft Agenda (Provisional)

1 st May 2	2023 (Monday)		
Plenary			
09:00	Registration		
09:30	Welcome		
	Host country		
	IPCC TFI Co-Chairs – Kiyoto Tanabe and Eduardo Calvo Buendia Introduction		
	 Explanation of the objective of the meeting – TFI TSU 		
10:00	National GHG Inventories: Scope and general principles (20 min) – <i>TFI TSU</i>		
10:20	The IPCC Emission Factor Database (EFDB) (20 min) – <i>TFI TSU</i>		
10:40	Coffee Break (20 min)		
11:00	The IPCC Inventory Software and current development plans (20 min) – <i>TFI TSU</i>		
11:20			
12:20	Q & A (40 min)		
13:00	Lunch (90 min)		
Parallel	Sectoral Sessions		
14:30	Group 1: IPPU	Group 2: Waste	
	Both groups will:		
	Work through testing, bugs reports and examples		
	 Consider ideas for potential improvement and development of the IPCC Inventory Software Discuss potential issues for consideration by the TFI 		
	+ Coffee break (20 min) at 16.00		
17:30	Reception		



(Tuesday)			
Parallel Sectoral Sessions			
Group 1: IPPU	Group 2: Waste		
Continuation of sectoral sessions and preparation of the group report to the plenary on bugs and potential improvements identified			
END			
Wednesday)			
Sectoral Sessions			
Group 1: IPPU	Group 2: Waste		
Continuation of sectoral sessions and preparation of the group report to the plenary on bugs and potential improvements identified			
 Closing Plenary: Presentation from groups Discussion on groups' outcomes Collection of feedbacks on experiences in using the IPCC Inventory Software and the IPCC Emission Factor Database Closing remarks 			
END			
	Group 1: IPPU Continuation of sectoral sessions and improvements identified END Wednesday) Sectoral Sessions Group 1: IPPU Continuation of sectoral sessions and improvements identified Closing Plenary: Presentation from groups Discussion on groups' outcome Collection of feedbacks on expendatase Closing remarks		

Note: On 2-3 May 2023 the lunch break will be from 12:30 to 14:00 and coffee breaks will be at 10:30 and 15:30 (TBC).